About

Petit Port/PP44 Herenstraat 9, 2313AD Leiden tel. 06-48814157
Petit Port is een ideële galerie in Leiden. Petit Port is in 2004 opgericht en wordt gerund door beeldend kunstenaar Jacqueline Petit. Petit Port wordt ondersteund door een geweldig team van vrijwilligers. Petit Port heeft in korte tijd haar naam gevestigd en weet zich op dit moment gedragen door een grote groep kunstenaars uit binnen- en buitenland. Petit Port toont actuele kunst met een krachtig accent op concept en ruimtelijke werking. Concreet, figuratief, experimenteel. De solo exposities worden afgewisseld door groepstentoonstellingen of projecten, waarbij interactie en uitwisseling voorop staan, niet alleen interactie met de ruimte, maar ook met het publiek, de straat, de stad, alsook tussen de kunstenaars onderling.
Sinds januari 2009 is PP44 ontstaan als kunstenaarsinitiatief gedragen door vrijwilligers om projecten te realiseren, ook op andere lokaties, met als een van de doelen: internationale interculturele uitwisseling waarbij kunstenaars en publiek(van jong tot oud) op een laagdrempelige wijze met elkaar in contact komen. Waarbij op een speelse manier kennis en ervaring worden uitgewisseld.
Sinds 2011 heeft Tara Lem het schrijven van de persberichten en ook de nieuwsbrief “even over vieren” op zich genomen. De nieuwsbrief “even over vieren” begeleidt een korte etalage tentoonstelling, van 4 weken, en bestaat uit een interview met de exposerende kunstenaar. Waarmee het publiek meer inzicht in het werk en de achtergronden van de werken en de kunstenaar krijgt. Hans Dunlop is de vaste fotograaf sinds 2009.

Sinds november 2011 is er een nieuwe website voor de galerie namelijk: http://www.petitport.net De weblog blijft natuurlijk bestaan om de tentoonstellingen uit voorgaande jaren te kunnen bekijken. http://www.pp44.net heeft informatie over de galerie Petit Port, PP44 komt aan bod over projecten op andere lokaties. Ook is het eigen werk van Jacqueline Petit te aanschouwen. Veel plezier op deze nieuwe site!

Plaats een reactie